Tekst objavljen: 03.06.2015 13:35        


“Ostvarena neto dobit GRAWE osiguranja a.d.o. u Srbiji u 2014. godini iznosi 494miliona dinara (više od 4 miliona evra), dok su prihodi od premije osiguranja dostigli nivo od 2,854 milijardidinara. Bilansna suma Društva premašila je 17 milijardi dinara što potvrđuje finansijsku snagu i poziciju međuliderima na tržištu osiguranja života u Srbiji.” izjavio je generalni direktor GRAWE osiguranja a.d.o.

Neto dobit GRAWE osiguranja više od 4 miliona evra

Broj aktivnih ugovora o osiguranju života kod GRAWE osiguranja premašio je 47.000, naglasio je gospodin Kristof Cetl. On je istakao da su pokazatelji ekonomske snage GRAWE osiguranja bilansna suma koja je uvećana za 21,2 odsto u odnosu na 2013. godinu, premija osiguranja koja beleži stabilan rast, kao i rentabilnost kapitala od 70,4 odsto.

Sigurnost | Naša ulaganja
U strukturi ulaganja kompanije GRAWE osiguranja na kraju prethodne godine dominirale su hartije od vrednosti izdate od strane države sa 96 odsto, a zatim slede depoziti i gotovina sa oko 3%. Ukupni kapital GRAWE osiguranja u Srbiji u 2014. godini iznosi 2 milijarde i 756 miliona dinara.

Poverenje | Zadovoljstvo klijenata
Kao i prethodnih godina, gospodin Cetl je posebno stavio akcenat na sistem dobiti osiguravajućeg društva GRAWE koji podrazumeva pripisivanje dobiti klijentima po osnovu ugovora o osiguranju života. On je podsetio da GRAWE svojim klijentima uvek pripisuje dobit na godišnjici ugovora, a visina dobiti koja se pripisuje do sada iznosi 6% godišnje na iznos matematičke rezerve i da se dobit pripisuje već posle 2. godine trajanja ugovora.

Razvoj | Naši planovi
"GRAWE je u 2014. godini investiralo više od 40 miliona evra u državne hartije od vrednosti i to je potvrda da je GRAWE finansijski jaka, stabilna i sigurna kompanija koja je pouzdan partner državi i zastupa interese svojih klijenata. Do kraja 2015. godine planirana je promocija novih proizvoda osiguranja života, dalje zapošljavanje kadrova i razvoj sopstvenog edukativnog centra za zaposlene – GRAWE Akademije, kao i dalje unapređenje poslovnih procesa Društva. U cilju razvoja tržišta osiguranja GRAWE će aktivno učestvovati u nastavku razgovora predstavnika osiguravajućeg sektora sa nadležnim institucijama." rekao je g. Kristof Cetl.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Dinamika | Promocija naših najkonkurentnijih proizvoda
Promocija osiguranja života biće usmerena na nove proizvode, kao i na proizvode kod kojih je akcenat na štednoj komponenti GRAWE Invest, GRAWE Smart i GRAWE Kids koji nude veći prinos građanima koji ulažu svoja slobodna sredstva nego većina bankarskih proizvoda.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
osiguranje grawe osiguranje broj polisa dobit osiguranja

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana