Tekst objavljen: 23.03.2016 10:01        


Najveći potencijal za razvoj na tržištu osiguranja u Srbiji ima osiguranje života, zatim osiguranje od nezgode i osiguranje imovine, prema istraživanju tržišta i osiguravajućih kompanija, koje je u decembru 2015. sproveo institut IPSOS Strategic Marketing u saradnji sa Grawe osiguranj

Osiguranje života ima najveći potencijal za razvoj

Osiguranje života beleži popularnost od 36 odsto u 2014. godini, dok je taj procenat iznosio oko 30 odsto u prethodnim godinama, navodi se u saopštenju osiguravajuće kompanije Grawe, koja je učestvovala u istraživanju.

Rast ovog parametra beleži i osiguranje imovine sa 23 odsto poznatosti, što je najveći procenat u dosadašnjim istraživanjima.

Za osiguranje života je zainteresovano 22 odsto pripadnika populacije između 30 i 65 godina života, dok se skoro isti procenat građana izjasnio da im je potrebno više informacija o ovom proizvodu.

Kada je reč o vrstama proizvoda osiguranja, prvi proizvodi koje građani navode su: osiguranje života i osiguranje vozila, dok sa manjim procentom sledi osiguranje nepokretne imovine i dobrovoljno zdravstveno osiguranje.

Preferirani način informisanja o osiguravajućim proizvodima je kontakt sa agentima osiguravajućih kuća (37 odsto), što je 10 procenata više u odnosu na televiziju, koja je godinama bila vodeća na skali načina informisanja o osiguranju.

Tradicija i ugled osiguravajuće kuće, iskustvo u poslovanju, odnos cene i kvaliteta usluge, visina dobiti i broj osiguranika - najčešći su kriterijumi građana za izbor osiguravajuće kuće, a svake godine se značajno povećava procenat ispitanika koji kao kriterijum za izbor navode preporuku, navodi se u saopštenju.

Gotovo dve trećine osiguranika kao glavni razlog za uzimanje životnog osiguranja navode želju da obezbede decu i supružnika, i ocenjuju da je osiguranje života bolji vid štednje od bankarskih depozita, te da je ova vrsta osiguranja dobar način da se obezbedi dodatni prihod za penziju.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
putno zdravstveno osiguranje osiguranje doma grawe osiguranje životno osiguranje osiguranje

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana