Tekst objavljen: 29.11.2019 13:10        


Privredna komora Srbije (PKS) predložila je izmene zakona, koji predviđaju otkaze za lažiranje bolovanja i sankcije za lekare koji drugima otvaraju bolovanje bez pokrića, piše današnji Blic

PKS predlaže oštrije kazne za lažno bolovanje

Poslodavci će moći da od zdravstvene ustanove zatraže izveštaj o osnovanosti privremene sprečenosti za rad ukoliko 10% radnika bude na bolovanju u toku jednog meseca.

Predstavnici sindikata, sa druge strane, podsećaju da sankcije za lažno bolovanje već postoje, a da utvrđivanje lažnih dijagnoza ne bi bio lak poduhvat, obzirom da podrazumeva i pozivanje doktora na odgovornost.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Više od 310 hiljada osiguranika je sa posla odsustvovalo sa radnog mesta 2018. godine, a ukupno pet miliona dana bolovanja je upotrebljeno tokom istog perioda.

1 komentar

  1. User image
    Aleksandar Markovic 29.11.2019 14:52

    gradjani predlazu da se PKS ukine zbog ponavljajucih pokusaja da se umanje ili ukinu prava radnika koja su zagarantovana zakonima i ustavom ove drzave, koristeci neprihvatljive termine za pojedine pojmove, poput "lazno bolovanje", kao i zbog urusavanja institucija ove drzave koja su nadlezna za pojedina pitanja poput zdravstva!

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
sankcije za lažno bolovanje lažno bolovanje Privrednoj komori Srbije (PKS) sankcije

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana