Tekst objavljen: 21.11.2013 13:00        


Ekonomska kriza jako je uticala na mnoge ljude stavljajući ih u nezgodan položaj kada je u pitanju sposobnost da uspešno grade svoje štedne račune da bi barem pokrili osnovne troškove za crne dane.

Polovina Amerikanaca ima manje od 800 dolara ušteđevine

Danas, 46 procenata Amerikanaca kaže da imaju manje od 800 dolara na štednom računu, a od te grupe gotovo polovina ima manje od 100 dolara.

To očigledno može da bude problematično za one Amerikance koji mogu da upadnu u neočekivane izdatke, naročito za one koji imaju decu ispod 18 godina, pošto 56 odsto ima manje od 800 dolara u fondu za nepredviđene situacije.

Interesantno je to da oni koji su bliži penziji kažu da imaju manje ušteđevine nego kad su bili mlađi. Manje od troje od petoro u pedesetim godinama ima više od 800 dolara ušteđevine. Međutim, broj ljudi u četrdesetim koji imaju više ušteđevine popeo se na 56 odsto.

Samo 37 procenata mladih između 18 i 30 godina izjavilo je da se obraćaju članovima porodice za finansijsku pomoć ako im je ista neophodna.

Posedovanje fonda pri ruci za pokrivanje troškova kada je neophodno često je značajno prilikom izbegavanja dugova koji možda nisu u mogućnosti da priušte na duže staze. Mnogi su napravili značajne napore da otklone dug u zadnjih nekoliko godina.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
ekonomska kriza Amerika amerikanci sjedinjene američke države SAD ušteđevina štediše štednja

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana