Tekst objavljen: 20.01.2022 12:45        


U narednih pet dana svi preduzetnici-paušalci dobiće rešenje o utvrđenim obavezama za 2022. godinu u svoje poresko sanduče, najavila je Poreska uprava, uz informaciju da je toj grupi obveznika obračunala porez na prihode od samostalne delatnosti i doprinosa za obavezno socijalno osiguranje za 2022. godinu

Poreska uprava u narednih pet dana šalje rešenja paušalcima za 2022.


Rešenja o utvrđenim poreskim obavezama preduzetnicima paušalcima i izveštaje o načinu utvrđivanja paušalnog prihoda Poreska uprava će dostaviti u elektronskom obliku, postavljanjem u poresko sanduče, i to od danas do 25. januara, a posredstvom portala ePorezi.

Novoosnovani preduzetnici-paušalci će u roku od 48 sati od dana registracije osnivanja privrednog subjekta u Agenciji za privredne registre dobiti izveštaj o načinu utvrđivanja paušalnog prihoda i rešenja o utvrđenoj obavezi u elektronskom obliku u poresko sanduče posredstvom portala ePorezi, navodi Poreska uprava u saopštenju.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE


Rešenje se, kako ističu, smatra dostavljenim danom postavljanja na portal Poreske uprave, shodno odredbama Zakona o poreskom postupku i poreskoj administraciji.

Podsećaju da je za pristup portalu Poreske uprave neophodan kvalifikovani elektronski sertifikat, kao i da je obveznik dužan da ovlasti drugo lice, ukoliko ono u ime preduzetnika paušalca pristupa poreskom sandučetu.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
rešenja o porezu Poreska uprava (PU) paušalci paušalci porez 2022

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana