Tekst objavljen: 03.10.2015 14:27        


Dobar PR je neće sam za sebe napraviti profit preduzeću, ali je u tom procesu neophodan faktor, a u slučaju turbulencija služi da zaštiti profit koji kompanija ima, izjavio je direktor marketinške agencije DNA Communications Dejan Ranđić.

PR direktno ne pravi profit, ali ga štiti u vreme krize

Ranđić je, nakon predavanja za PR provesionalce koje je održao nekadašnji lični savetnik Stiv Jobs-a, Džonatan Hiršon u prostorijama Srpske asocijacije menadžera (SAM), naveo da je cilj svake kompanije da napravi profit, ali to se neće ostvariti samo dobrim PR-om i promocijom, lancem snabdevanja ili distribucijom.

"Potreban je niz stvari, a naročito u ovom turbulentnom regionu, a u slučaju turbulencija, PR služi da zaštiti profit koji kompanija ima", rekao je Ranđić Tanjugu.

"Značaj PR-a najviše dolazi do izražaja kad je kompanija u krizi. Primer je Volkswagen, koji je u krizi zbog lažiranja rezultata testova i sada je na snazi PR. Od PR-a zavisi da li će taj gigant iz krize izaći kao kompanija okrnjene reputacije ili će činioci na tržištu i dalje moći da poklone poverenje u narednom periodu", rekao je on.
Prema njegovim rečima, PR služi da na pravi način trasira put, kao i da podrži reklame i marketing.

Današnje predavanje Hiršona, jednog od najboljih svetskih stručnjaka u oblasti komunikacija, prema oceni americkog nedeljnika Businessweek, organizovali su za profesionalce u ovoj oblasti DNA Communications i Marketing mreža.

Hiršon je, kako navode organizatori, nekadašnji lični savetnik Stiv Jobs-a, intervjue za medije daje retko, a ukoliko ih daje sedi u mraku kako bi sakrio lice.
Tri decenije radi kao savetnik za marketing i komunikacije za svetske visokotehnološke kompanije kao što su Apple i Pioneer.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
profit kompanije kompanije direktori pr-a pr sektor

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana