Tekst objavljen: 03.03.2015 15:17        


Međunarodna studentska organizacija AIESEC danas počinje prve aktivnosti vezane za projekat "Dani karijere" (Career Days), otvaranjem radionica koje studentima i mladim ljudima pružaju priliku za obuku i razvoj na ličnom i profesionalnom nivou (Career Workshops).

Praksa i posao za mlade - "Dani karijere"

U prostorijama opštine Vračar 3. i 4. marta će se održati Career Workshops - deo projekta usmeren na studente koji žele da rade na neformalnom obrazovanju i koji obuhvata radionice na teme kao što su lični brend, networking, ponašanje na intervjuu za posao, kao i ostale teme koje su mladima neophodne u budućoj karijeri.

AIESEC tradicionalno organizuje svoj najpoznatiji projekat "Dani karijere" 21. godinu zaredom, sa idejom da aktivira mlade i rešava probleme nezaposlenosti kroz pružanje mogućnosti mladim ljudima za posao, praksu i edukaciju.

Glavni događaj koncipiran je kao dvodnevni sajam zapošljavanja i održaće se 10. i 11. marta pod nazivom "Dani karijere" u hotelu Kraun Plaza, saopšteno je iz AIESEC-a.

Studenti i mladi nezaposleni će imati priliku da upoznaju potencijalne poslodavce, informišu se podobnije o uslovima rada u kompanijama koje učestvuju na projektu kao i da sagledaju sve prilike koje su im ponuđene na sajmu karijere.

Za vreme trajanja sajma, ali i posetom sajta Career Days "http://careerdays. rs/ostavi-cv/", mladi imaju priliku da ostave svoj CV u elektronskoj bazi kojoj kompanije imaju pristup narednih godinu dana.
Među kompanijama sa kojima će mladi moći da se upoznaju jesu Delhaize Serbia, Metro, Heineken, kao i čuvena velika četvorka revizorskih kuća - PwC, Deloitte, EY, KPMG.

Na samom događaju, studenti će imati priliku da se upoznaju sa "Global talent" programom stručnih plaćenih praksi u inostranstvu. Ovaj program pruža priliku rada u struci, primenu znanja stečenog na fakultetu i preduzimanje prvih koraka u budućoj karijeri.

Radom u internacionalnom okruženju, stiče se mogućnost upoznavanja sa kulturom, običajima i tradicijom zemalja, usavršavanja jezičkih sposobnosti i kasnije implementacije inovativnih metoda i inicijativa po povratku u Srbiju, navedeno je u saopštenju.

AIESEC je globalna mreža studenata koja razvija liderski potencijal mladih i pozitivno utiče na društvo. Prisustvom u preko 120 zemalja sveta, AIESEC predstavlja najveću organizaciju koju vode studenti.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
problem nezaposlenosti dani karijere Međunarodna studentska organizacija

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana