Tekst objavljen: 27.05.2016 10:15        


Sberbank Srbija je u prvom kvartalu 2016. godine zabeležila profit u iznosu od 323 miliona dinara. Depoziti stanovništva ostvarili su najveći rast od čak 10.456 miliona dinara, što je za 46% više u odnosu na isti period prethodne godine.

Profit Sberbank Srbija u prva tri meseca 323 mil dinara

„Pozitivan poslovni rezultat pokazuje da naš poslovni model donosi uspeh. U vreme slabije privredne aktivnosti banka je ostvarila rast depozita stanovništva od 46% i stabilnost kreditnih plasmana. Izgradnja dugoročnih odnosa sa klijentima, odgovorna politika upravljanja rizicima i dalji razvoj usluga u segmentu digitalnog bankarstva biće i dalje u fokusu banke.“, izjavio je Valeriy Ovsyannikov, predsednik Izvršnog odbora Sberbank Srbija.

U prvom kvartalu 2016. godine Sberbank Srbija je predstavila tržištu i nove proizvode namenjene stanovništvu i privredi, po znatno povoljnijim kamatnim stopama i rokovima otplate. Vodeći računa o likvidnosti i stabilnosti poslovanja privrede tržištu je predstavljen novi proizvod, Spektar kreditna linija, koja daje mogućnost korišćenja niza proizvoda na period od šest godina.

Predstavljen je i dinarski Super kredit namenjen stanovništvu, koji pruža mogućnost podizanja gotovine ili refinansiranja postojećih obaveza u iznosu do 3.000.000 dinara, sa rokom otplate od 96 meseci i najnižom kamatnom stopom. Super kredit je ujedno i najpovoljniji kredit u ponudi banke.

Pored ponude novih proizvoda i usluga, pozitivan rezultat u prvom kvartalu 2016. godine rezultat je i efikasnijeg upravljanja troškovima i odgovorne politike upravljanja rizicima čime su postavljene čvrste osnove za ulaganja u nove projekte. Inovativnost i proizvodi po meri klijenata, kao i kvalitet usluge su strateški pravci na kojima će banka bazirati svoju ponudu i u toku ove godine.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
krediti građana profit sberbanke Sberbanka

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana