Tekst objavljen: 19.01.2020 17:00        


Fabrika lekova Jugoremedija u bankrotu dobila je u petak, 17. januara, kupoprodajnu ponudu, potvrdili su iz Odbora poverilaca

Pronađen kupac za Jugoremediju

Na prodaju neposrednom pogodbom prijavilo se troje kupaca, reč je o investicionim fondovima. Da bi jedna od ponuda bila prihvaćena, potrebna je saglasnost svih poverilaca, a predstavnik turskog Batagona zatražio je nekoliko dana, kako bi dobio saglasnost matične firme.

– Nadamo se da će posao biti završen, u interesu je fabrike da nađe kupca jer već dugo stoji bez proizvodnje – kaže predsednik Odbora poverilaca Vladimir Pecikoza.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Jugoremedija je u stečaju od decembra 2012. godine. Sva dešavanja oko ove fabrike, pljačkaške privatizacije iz 2002. godine koja je poništena, ali i neverovatno postupanje države koja ima većinsko vlasništvo, osigurali su ovoj fabrici mesto na spisku 24 sporne privatizacije, umesto mesto na isplativom farmaceutskom tržištu.

1 komentar

  1. User image
    Caca 20.01.2020 10:03

    Da li će i mali akcionari imati nešto od akcija, ili je otišlo u bescenje, samo da se pokrpe banke i država, koja je i omogućila ovo?

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
kupac jugoremedija privatizacija jugoremedija prodaja

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana