Tekst objavljen: 27.02.2015 12:49        


Nemačko-srpsko privredno društvo (DSW) organizovaće 16. i 17. maja u Beogradu prvi multikongres u Srbiji, koji će okupiti civilni sektor i privredu na jednom mestu. Kako je danas najavljeno, to će biti svojevrstan "festival" organizacija civilnog društva koje će imati priliku da se predstave, a poziv za učešće dobiće 400 nevladinih organizacija u Srbiji.

Prvi kongres privrede i civilnog sektora u Srbiji

Organizatori očekuju da će manifestacija okupiti od 3.000 do 5.000 posetilaca.
Na multikongresu "Serbian vižns" (Serbian visions) okupiće se organizacije civilnog društva iz svih oblasti - ekonomije, ljudskih prava, obrazovanja, politike, kulture, zdravlja, zaštite životne sredine.

Direktor Nemačko-srpskog privrednog društva Martin Knap ukazao je na informativnom sastanku sa potencijalnim učesnicima na važnost ekspertize svih koji su angažovani u civilnom društvu, jer se ne može sve očekivati od države.

On je napomenuo i da treba obratiti pažnju na evropsku dimenziju čitavog projekta.
DSW koordinator Doris Danilović rekla je da će taj kongres spojiti sve one koji se na bilo kom polju angažuju za bolju budućnost.

Danilović je navela da će se na štandovima ispred hotela "Radison blu old mil", gde će biti organizovan kongres, predstaviti i privreda, podsetivši da DSW ima 282 člana.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
DSW prvi multikongres Beograd organizacija

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana