Tekst objavljen: 14.03.2019 15:35        


Izmenama Pravilnika o tehničkim zahtevima bezbednosti od požara spoljnih zidova zgrada, domaća regulativa usklađena je sa propisima EU i praksom zemalja u okruženju, što proizvođačima otvara vrata za veći plasman stiropora u toplotno izolacionim sistemima na fasadama objekata, saopštila je Privredna komora Srbije (PKS).

Rešeno pitanje opstanka 14 domaćih fabrika stiropora

Pravilnik je izmenjen, kako je istaknuto, na inicijativu Grupacije proizvođača hidro i termoizolacionih materijala PKS, čime je rešeno pitanje opstanka 14 domaćih fabrika stiropora koje sada mogu da računaju na veću proizvodnju tog termoizolacionog materijala i proširenje kapaciteta.

Predsednik Grupacije i vlasnik i direktor FIME Milan Tasić je kazao da su prošle godine proizvodjači stiropora imali pad od 30 odsto plasmana na tržištu tog građevinskog materijala, zbog prethodnog Pravilnika koji je u velikoj meri ograničavao korišćenje stiropora i gotovo u potpunosti eliminisao njegovu primenu na fasadama.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

"Za puni efekat novog Pravilnika potrebne su dve do tri godine da bi se materijal vratio u projekte i narudžbine počele ponovo da rastu", ocenio je Tasić.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
fabrika stiropora PKS fabrike

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana