Tekst objavljen: 13.11.2015 16:31        


Generalni direktor RTS Dragan Bujošević je rekao da niko nije "naivno očekivao" da taksa bude 500 dinara, ali da isto tako niko nije očekivao ni da bude 150.

RTS-u je malo 150 dinara za pretplatu

Kako je rekao u razgovoru za "Blic", pred javnim servisom je "vreme velike štednje".

Bujošević je rekao i da će se RTS truditi da se finansijski problemi ne odraze na kvalitet programa. Podsetimo, premijer Aleksandar Vučić rekao je da će mesečna taksa za RTS biti do 150 dinara, iako je zakonski maksimum 500 dinara.

Osim preko takse, RTS i RTV će se finansirati direktno iz budžeta, za šta će u narednoj godini biti izdvojeno četiri milijarde dinara.

Predsednik UO RTS: Ništa nije usklađeno sa ZakonomPredsednik Upravnog odbora (UO) Radio-televizije Srbije (RTS) Zoran Popović izjavio je danas da UO nije raspravljao o najavi da će taksa za RTS biti 150 dinara i da će javni servis dobiti četiri milijarde dinara iz budžeta za narednu godinu koje treba da podeli sa Radio-televizijom Vojvodine (RTV).

Popović je agenciji Beta kazao da bi uskoro trebalo da bude održana zajednička sednica upravnih odbora RTS-a i RTV-a na kojoj bi bila razmatrana podela novca iz budžeta.

"Sve moramo da dogovorimo u saradnji sa RTV-om. Čuo sam se juče sa predsednikom Upravnog odbora RTV-a i dogovorili smo se da sačekamo, da vidimo koji su još predlozi za finansiranje javnih servisa, osim ovoga što smo čuli u direktnom obraćanju premijera u sredu", kazao je Popović.

On je kazao da će rukovodstvo RTS-a morati da razgovara sa Vladom Srbije o merama koje treba da se uvedu, jer ništa od onoga što je navedeno - smanjenje takse sa 500 na 150 dinara i dodatni novac za rad javnih servisa iz budžeta, nije usklađeno sa Zakonom.

"Mi ćemo na Upravnom odboru o tome raspravljati kada budemo imali sve elemente", kazao je Popović.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
iznos pretplate RTS tv pretplata računi taksa

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana