Tekst objavljen: 01.07.2015 16:27        


U Republici Srbiji je, i pored novonastale situacije i informacije da je obustavljena isporuka prirodnog gasa za Ukrajinu, obezbeđeno redovno i sigurno snabdevanje krajnjih kupaca tim energentom, odnosno nije došlo ni do kakvog prekida u isporukama gasa za Srbiju, saopštio je Srbijagas. 

Snabdevanje gasom u Srbiji je redovno i sigurno

"Prema informacijama koje su do sada objavljene, može se zaključiti da će isporuke gasa preko Ukrajine za sve klijente ruske kompanije Gasprom u Evropi i Turskoj, biti nastavljene u punom obimu i u skladu sa ranije potpisanim ugovorima, a da se prekid isporuka odnosi samo na Ukrajinu", navedeno je u saopštenju.

Srbijagas je u stalnom kontaktu sa ruskim partnerima, kao i sa Energetskom zajednicom, a sve sa ciljem obezbeđenja redovnog i stabilnog snabdevanja tržišta Srbije prirodnim gasom, ističu u tom javnom preduzeću.

Ruska energetska kompanija Gasprom saopštila je ranije danas da je u potpunosti obustavila isporuku prirodnog gasa Ukrajini, nakon što je Kijev prethodnog dana poručio da prestaje sa kupovinom ruskog gasa.

"Ukrajina nije platila julsku isporuku gasa i od jutros im je obustavljena isporuka gasa", rekao je izvršni direktor Gasproma Aleksej Miler, dodajući da ni kap gasa neće biti isporučena Ukrajini dok ta zemlja ne izvrši avansnu uplatu, prenela je agencija Frans pres.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
srbijagas isporuka gasa gas ruski gas

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana