Tekst objavljen: 18.06.2019 13:40        


Država će stajati iza svojih privatnih stručnjaka i promovisati zdravstveni turizam. U Srbiji postoje veliki potencijali za razvoj zdravstvenog turizma i zato je važno raditi na promociji ordinacija koje ispunjavaju sve potrebne standarde, a kod nas je sve kriterijume do sada ispunilo oko 60 zdravstvenih ustanova, rečeno je na sastanku ministra zdravlja Zlatibora Lončara sa partnerima na projektu razvoja i unapređenja zdravstvenog turizma.

Stranci hrle u Srbiju zbog zdravstvenog turizma: Oko 60 ordinacija već ispunjava sve standarde

Tom prilikom četiri nove zdravstvene ustanove dobile su sertifikate o ispunjenim uslovima i standardima za učešće u projektu razvoja i promociji zdravstvenog turizma u Srbiji.

- Srbija ima ozbiljnu perspektivu i resurse. Ovo je dobro za sve građane Srbije. Mi garantujemo za kvalitet ordinacija. Želimo da promovišemo privatne klinike, uložili su novac, želja im je da proširuju kapacitete i da ima sve više pacijenata, a samim tim i što boljih rezultata, odnosno da hotelijeri imaju više gostiju, avio-prevoznici što više putnika koji će obilaziti važne turističke atrakcije - rekao je Lončar i dodao da su retke države koje stoje iza svojih privatnih ordinacija i stručnjaka.

Ministar je najavio da će se raditi na promociji ordinacija koje ispune standarde, te da da će uskoro biti pokrenuta aplikacija na Gugl storu sa informacijama o ordinacijama koje postoje u Srbiji, a koje strani gosti mogu posetiti radi potrebnih tretmana i intervencija.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Direktor Nacionalne asocijacije turističkih agencija Juta Aleksandar Seničić rekao je da je važno da postoji sve veće interesovanje za uključivanje privatnog sektora kada je ova oblast u pitanju.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
zdravstveni turizam privatne klinike Srbija

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana