Tekst objavljen: 29.09.2016 15:45        


Telekom Srbija podržaće tehnološko preduzetništvo pokretanjem programa "mts startap ubrzanje", koji predviđa mentorsku podršku i novčanu nagradu od 20.000 evra za tri izabrana startapa.

Telekom pokreće program "mts startap ubrzanje"

Kompanija ovaj program pokreće u saradnji sa neprofitnim udruženjem SEE ICT, koje već pet godina uspešno organizuje Startap Akademiju, edukativnu platformu za preduzetničke timove u oblasti informaciono-komunikacionih tehnologija (IKT), saopštneo je danas iz Telekoma.

"mts startap ubrzanje" namenjen je preduzetnicima koji pohađaju Startap Akademiju, dok će do tri tima koja ostvare najveći napredak tokom Akademije podeliti iznos od 20.000 evra.

Pored novčanog iznosa koji treba da podstakne ove startapove da što pre izađu na tržište, mts će u programu ovogodišnje Akademije imati mentorski angažman, kao i relevantne predavače u određenim oblastima.

Tri tima koja pokažu istrajnost u tome da svoje inovativne ideje razviju u održiv biznis izabraće žiri koji čine predstavnik Telekoma Srbija, udruženja SEE ICT i nezavisni ekspert u ovoj oblasti.

Pokretanjem "mts startap ubrzanja", Telekom Srbija proširuje obim podrške startap ekosistemu u Srbiji, pošto je prethodno podržao otvaranje dva prostora, Startit centre u Beogradu i Indjiji.

U ta dva Startit centra održavaju se programi edukacija za preduzetnike i susreti sa potencijalnim investitorima iz zemlje i inostranstva.

Kako kompanija deli opredeljenje udruženja SEE ICT, da kroz svoje programe do 2020. godine obuči 100.000 IT stručnjaka koji će svoja poslovna rešenja razvijati u zemlji, Telekom Srbija je podržao i otvaranje dodatnih Startit centara u tri grada u Srbiji.

Time se stvaraju uslovi za razvoj tehnoločkog preduzetništva i izvan regionalnih centara.
Prijavljivanje za Startap Akademiju, koja počinje u prvoj polovini novembra, otvoreno je do 12. oktobra. Po završetku programa Akademije, u aprilu 2017. godine, stručni žiri će odabrati do tri tima koji će dobiti dodatnu podršku za dalji razvoj svog poslovnog rešenja.

Do sada je više od 100 preduzetnika prošlo kroz program Startap Akademije, a za razvoj svojih rešenja, poput web i mobilnih aplikacija i drugih digitalnih servisa, obezbedili su više od milion evra investicija od domaćih i inostranih ulagača.

Telekom Srbija na ovaj način želi da pruži dodatni podsticaj domaćoj startap zajednici i preduzetnicima, koji su spremni da svojim inovativnim proizvodima konkurišu na globalnom tržištu, kao i da omogući bolje uslove za razvoj domaćeg preduzetničkog okruženja, a time i celokupnog poslovnog ambijenta u Srbiji, navodi se u saopštenju.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
MTS razvoj preduzetništva startup it sektor

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana