Tekst objavljen: 25.06.2016 14:30        


Ukoliko dizajner Oscar Vinals svoju zamisao bude sproveo u delo, putnici će leteti novim tipom supersonične letelice čija bi maksimalna brzina iznosila 3 maha.

U budućnosti će let London – Njujork trajati 3 sata

Letelica Flash Falcon mogla bi upola da skrati trenutno trajanje prekookeanskih letova. Ekološki avion, koji pokreće nuklearna fuzija, mogao bi da primi 250 putnika, koji bi putovali triput brže od zvuka, a zahvaljujući tome, od Londona do Njujorka avion bi stizao za dva i po sata.

Gornji deo letelice bio bi rezervisan za biznis klasu, dok bi ostali putnici mogli da se raskomote u prostranoj donjoj putničkoj kabini.

Motori bi bili načinjeni od otpornih i izuzetno laganih materijala i zatvoreni u "neuništiv" zadnji odeljak aviona.Radi bolje aerodinamičnosti, krila bi mogla da menjaju ugao, a kokpit bi bio opremljen ‘pametnim’ holografskim prozorima koji bi pilotima prikazivali različite podatke i obaveštenja.

“Verujem da će se supersonične letelice vratiti u bliskoj budućnosti, sa prednostima koje nosi najnovija tehnologija 21. veka. Za 15 godina ovi projekti mogli bi da postanu realnost”, rekao je Vinals.

Podsetimo se, prošlo je 13 godina otkako je Concord – prva i poslednja supersonična letelica – povučen iz upotrebe zbog prevelikih finansijskih troškova.

Flesh Falcon bio bi dugačak 102 metra, što je 40 metara više u odnosu na Concord (62 metra), a prostor za prtljag bio bi dvostruko veći nego kod njegovog prethodnika.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
supersonična letelica prekookeanski letovi letelice putnici

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana