Tekst objavljen: 26.07.2016 15:55        


Dolar se u ponedeljak zadržao na istim nivoima koje je skoro zabeležio u odnosu na evro i jen uoči sastanka koji će organizovati FED, kao i Centralna Banka Japana, tako da investitori očekuju da budu na dobitku kada je dolar u pitanju.

Vesti sa tržišta

Za mnoge, pitanje nije da li će, već koliko će Centralna Banka Japana dalje olabaviti monetarnu politiku, nakon meseca u kome su konstantno odbijali nagoveštaje da će finansirati potrošače i poslovanje direktnije sa formom „ novca iz helikoptera“. Dolar je bio neznatno viši u odnosu na jen, na 106.25 jena.

U odnosu na evro, dolar je bio slabiji obzirom da su podaci bili bolji od očekivanih prema Ifo istraživanju u Nemačkoj, i trgovao se za manje od četvrtine centa iznad četvoronedeljnog maksimuma koji je zabeležen u petak od 1.0955 dolara. Poboljšana poslovna aktivnost u SAD, čiji su podaci objavljeni u petak, mogu da utiču na FED da poveća kamatne stope do kraja godine i kao podrška dolaru.

Poboljšan i sentiment ka riziku- akcije na Vol Stritu su zabeležile maksimum ovog meseca- koji je uticao na japanski jen da oslabi 7 procenata u odnosu na dolar, sa trogodišnjeg maksimuma koji je zabeležen neposredno posle Brexit referenduma, pre mesec dana.

U ponedeljak se međubankarsko devizno tržište otvorilo na nivou od 123.30/60. Tokom prepodnevnog dela trgovanja dinar je ojačao na 123.25/55, uz fluktuacije od 5 para.

Obim zabeležen na međubankarskom tržištu do 12.30 časova iznosio je 9.4 miliona evra po prosečnom kursu od 123.4517. Tokom popodnevnog dela trgovanja dinar je bio stabilan. Tržište se zatvorilo na 123.25/55.

Obim na međubankarskim prekonoćnim pozajmicama (BEONIA) je iznosio 3.360 miliona dinara na nivou od 2.65 do 2.95.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
vesti sa tržišta međubankarskom tržištu valutna berza devizno tržište

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana