Tekst objavljen: 24.07.2016 12:53        


Posrnula nemačka automobilska kompanija Folksvagen (VW) je u prvom polugođu tekuće godine imala trošak od 2,2 milijarde evra zbog skandala sa manipulacijama vrednostima izduvnih gasova, ali je njen profit iz poslovanja, kada se izuzmu ovi troškovi, bio bolji od očekivanog.

VW: Ceh skandala 2,2 mlrd evra u prvom polugođu 2016

"U prvih šest meseci ove godine, operativni rezultati grupacije, kada se izuzmu vanredne stavke, dostigli su 7,5 milijardi evra, uprkos tekućim ekonomskim posledicama dizelaškog skandala", navodi se u saopštenju VW-a, a prenosi agencija Frans pres.

"Osim toga, vanredne stavke u vrednosti od 2,2 milijarde evra koje su uglavnom povezane sa daljim pravnim rizicima proizašlim u Severnoj Americi, uključene su u rezultate za prvu polovinu godine", dodaje se u saopštenju.

Profit iz poslovanja, kada se uračunaju vanredne stavke, iznosio je 5,3 milijarde evra, saopšito je VW.
VW, koji poseduje 12 brendova, od "audia" do "porschea", "lamborginija", "škode" i SEAT-a, upao je u septembru prošle godine u najveću krizu do sada, kada je u javnost isplivalo da je u 11 miliona vozila širom sveta ugradio softver za manipulacije vrednostima izduvnih gasova.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
severna amerika automobilske kompanije Folksvagen

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana