Tekst objavljen: 26.11.2015 14:00        


Imovina dobrovoljnog penzijskog fonda Reiffeisen FUTURE nakon devet godina poslovanja na srpskom tržištu iznosi 3,3 milijarde dinara. To je godišnji rast od 23 odsto, dok je učešće na tržištu 11,6 odsto, izjavila je direktorka tog fonda na predstavljanju rezultata Snežana Ristanović.

Za devet godina imovina Reiffeisen FUTURE-a 3,3 mil RSD

"Ostvareno tržišno učešće je utoliko značajnije ukoliko se uzme u obzir činjenica da smo jedini fond u industriji koji je po dobijanju dozvole 2007. godine počeo sa prikupljanjem prvih uplata članova", rekla je Ristanović.

Prema njenim rečima, Raiffeisen FUTURE je od početka poslovanja, zaključno sa oktobrom 2015, ostvario prinos od 10,99 odsto na godišnjem nivou, a za poslednjih godinu dana 13,5 odsto.

"Vrednost investicione jedinice (IJ) je najveća u industriji i iznosi 2.511,06 dinara", pohvalila se ona i dodala da taj fond ima više od 22.400 članova.

Specifičnost tog fonda je što više od 60 odsto uplata čine one individualne, dok 40 odsto uplata dolazi od poslodavaca za zaposlene.

Ristanović je podsetila da od 24. jula operativno posluje novi fond Raiffeisen EURO FUTURE DPF, koji isključivo ulaže u evro-denominovane hartije od vrednosti i namenjen je osobama koje prvenstveno žele da štede u evrima.

"Naši članovi i potencijalni korisnici mogu da odluče u kojoj meri će njihova štednja biti izložena evro valuti i u skladu s tim, da raspodele uplate doprinosa u oba fonda", rekla je Ristanović.

Cilj oba fonda je, kako je navela, da nastave da obezbeđuju optimalan prinos na uložen novac članova, a samim tim i kvalitetan izvor dopunskih penzijskih prihoda u vidu privatne penzije.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
Raiffaisen banka investiciona jedinica Reiffeisen FUTURE

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana