Tekst objavljen: 10.08.2017 15:32        


Prvi kupci ušli su tačno u deset sati u danas otvorenu robnu kuću Ikea u Bubanj Potoku, pored Beograda, a zaposleni su ih dočekali gromoglasnim aplauzama i poklon-kesama. Tokom prva dva sata od otvaranja robnu kuću je posetilo 3.985 građana.

Za dva sata robnu kuću posetilo 4.000 građana

Građani su u ogromnim redovima čekali da uđu u novootvorenu robnu kuću, a Ikea je saopštila da je u prva dva sata, od 10 do 12 sati prodato 372 hot dogova, usluge restorana je koristilo 306 gostiju, a zabeleženo je 16.000 registracija za platnu karticu Family card.

Najprodavaniji artikli su Oftast činija, sa prodatih 207 komada, i Mamut dečiji sto - 16 komada.

Jedan od njih, Živadin Timotijević (61) iz Beograda, kaže da je stigao pre osam sati, sa unukom.
Robnu kuću Ikea otvorio je predsednik Srbije Aleksandar Vučić. On je rekao da još nije kupio oklagiju i dasku za sečenje (srpske proizvode u Ikei, jer još nisu bili otvorene fiskalne kase "a u Srbiji se zakon mora poštovati").

Generalni direktor Ikea kompanije za jugoistočnu Evropu Stefan Vanoverbek izjavio je da su cene u robnoj kući u Beogradu niže nego u regionu, kao i da Ikea ima velika očekivanja s obzirom na to da raste kupovna moć u Srbiji.

Na pitanje da li očekuje da više srpskih proizvođača radi za Ikeu kazao je da je "Ikea jedan brend za koji radi više kompanija i da očekuje da se proširi broj proizvođača iz Srbije, ali da je za sada rano davati podatke o tome".

Nakon otvaranja Vanoverbek je rekao da će ljudi imati više interesovanja za kupovinu nameštaja zbog dolaska Ikee i da će samim tim na tržištu biti mesta za druge proizvođače.

"Nudimo dobar kvalitet i dizajn po pristupačnim cenama", kazao je on nakon zvaničnog otvaranja robne kuće Ikea.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
Ikea otvaranje robne kuće kupci

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana