Tekst objavljen: 03.05.2016 13:00        


Privredna komora Srbije (PKS) i Omega konsalting tim organizovali su informativno-edukativnu konferenciju kako pametno investirati, namenjenu preduzećima koja imaju potencijala da unaprede poslovanje i investiraju u nove tehnologije, opremu i znanje.

Za pametno investiranje neophodno i dobro planiranje

Na skupu, na kome su učestvovali predstavnici Ministarstva privrede, Privredne komore Srbije, evropskih fondova, eksperti, kao i preduzetnici istaknuto je da su za širenje biznisa neophodne investicije, finansijska sredstva, ali da su važni i dobro planiranje, tehnike i veštine koje mogu da unaprede proces investiranja, objavljeno je na sajtu PKS.

Savetnik predsednika PKS Aleksandar Kemiveš i direktorka Centra za usluge i posredovanje PKS Nataša Kecman predstavili su usluge Privredne komore Srbije, a sopstveno iskustvo sa investiranjem predstavnici Omega konsalting tima, Jovišić Printing centra, ETG grupe, Nektara, Skroz dobre pekare i drugi.

Pomoćnik ministra privrede Vladimir Petrović ukazao je da u Srbiji posluje 320.000 malih i srednjih preduzeća i preduzetnika i da su oni primarni interes Vlade Srbije.

"Neophodno je unaprediti konkurentnost preduzeća na stranim tržištima", ukazao je Petrović dodajući da je konferencija poput te prilika da preduzetnici saznaju o mogućnostima finansiranja i unapređenja poslovanja kroz primere dobre prakse.

Osnivač i partner Omega konsalting tima Milan Mijailović istakao je značaj predstavljanja svih raspoloživih izvora i uslova finansiranja, jer osim standardnih, postoje investicioni fondovi EU, koji nude povoljnije uslove od komercijalnih.

"Ovakve konferencije su dobra prilika da se razmene iskustva, ali su istovremeno i podstrek investitorima da donesu odluke o investiranju", smatra i generalni direktor Nektara Čedo Praška.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

1 komentar

  1. User image
    nenad 26.04.2016 10:08

    molim za pravovremene informacije o buducim seansama na ovu i slicne teme

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
planiranje biznis plan investicije Privrednoj komori Srbije (PKS)

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana