Tekst objavljen: 18.03.2019 15:36        


Vlada Srbije usvojila je danas Uredbu o utvrđivanju Programa izvođenja radova na zaštiti, uređenju i korišćenju poljoprivrednog zemljišta za 2019. godinu.

Za poboljšanje poljoprivrednog zemljišta 520 miliona RSD

Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede će sredstva od 520.000.000 dinara koristiti za uspešnije sprovođenje zemljišne politike: za izvođenje komasacije, poboljšanje kvaliteta obradivog poljoprivrednog zemljišta, nabavku nove opreme za navodnjavanje i bušenje ili iskopavanje bunara u te svrhe, kao i studijsko-istraživačke radove, programe i projekte, saopštila je vladina Kancelarija za saradnju sa medijima.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Korisnici sredstava za pomenute aktivnosti mogu biti jedinice lokalne samouprave, fizička lica, privredna društva, preduzetnici, zemljoradničke zadruge, naučno- istraživačke organizacije, kao i ustanove osnovane od strane Republike Srbije, autonomne pokrajine ili jedinice lokalne samouprave.

Vlada je donela odluku i da specijalni rezervat prirode "Rtanj" bude stavljen pod zaštitu države kao poseban biodiverzitet Istočne Srbije.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
nova uredba poljoprivreda sredstva

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana