Tekst objavljen: 22.03.2013 13:10        


Država će preuzeti ceo dug Jat ervejza, koji je u februaru iznosio oko 170 miliona evra, izjavio je ministar saobraćaja Milutin Mrkonjić najavljući da će ta aviokompanija dobiti i novi menadžment.

Država preuzima svih 170 mil. evra dugovanja Jata

- Bitno je da je država preuzela obavezu da taj dug stavi na svoja leđa... Naravno ceo dug, pa šta da radimo, da tražimo ko je kriv i da opet zabijamo glavu u pesak - istakao je ministar.

Ministar finansija i privrede Mlađan Dinkić bi trebalo, kako je ranije najavljeno, u poslednjoj sedmici marta da predvodi srpsku delegaciju u Abu Dabiju, gde će pregovarati sa aviokompanijom Ujedinjenih Arapskih Emirata Etihad o partnerstvu sa Jatom.
On je naglasio da to moramo da uradimo ako hoćemo da rešimo pitanje Jata, kao i da se čini da smo na dobrom putu da sve što je planirano uspešno realizujemo.

Mrkonjić je podsetio da će Jat dobiti šest aviona na lizing, koji će koštati u proseku oko milion i po evra po avionu.

- Dobili su i novac za sklanjanje onih radnika koji hoće dobrovoljno da odu iz Jata, skinut će im biti dug, imaće i novi menadžment. Šta hoće više? - rekao je ministar.

Mrkonjić je rekao da će novi menadžment Jata imati zadatak da kompanija do kraja godine posluje na "pozitivnoj nuli" i da je država spremna odmah da započne razgovore ako neko želi da bude strateški partner srpske aviokompanije.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
Jat jat airways aviokompanije aviosaobraćaj vazdušni saobraćaj mrkonjić gubitaši dugovi preduzeća Srbija

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana