Tekst objavljen: 06.02.2013 12:15        


Čuveni danski proizvođač igračaka Lego saopštio je da će uručiti 380 otkaza u glavnoj fabrici u Danskoj do 2015, zbog preseljenja aktivnosti pakovanja u inostranstvo, u cilju smanjenja troškova.

Kad se kocke ne poklope: I Lego deli otkaze

- Za neke zaposlene, to će biti prirodno penzionisanje, drugi će usvojiti nove veštine i preći na druge poslove u grupaciji Lego. Nažalost, nećemo moći da izbegnemo i neke otkaze - izjavio je izvršni direktor kompanije Vig Nudstorp.

Lego se nada da će skratiti vjeme isporuke igračaka time što će ih pakovati bliže tržištima na kojima će biti prodavane. Više od 90 odsto „lego kocki“ proizvedenih u Bilundu već se pakuje u inostranstvu, napominje kompanija.

Lego je osnovan 1934. kao porodično preduzeće, a 2010. je postao četvrti po veličini igrač na svetskom tržištu igračaka. Kompanija je prošla kroz ozbiljnu krizu krajem 1990-ih i početkom 2000-ih, kada ju je oštra konkurencija od strane kompjuterskih igrica bacila na kolena po prvi put u istoriji.

Lego je potom sproveo restrukturiranje, uključujući masovne otkaze, zatvaranje proizvodnjih pogona i prebacivanje fokusa na osnovnu delatnost – proizvodnju popularnih kocki.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
lego igračke kriza otkazi otpuštanja najveće kompanije

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana