Tekst objavljen: 10.04.2013 13:09        


Jedan od najpoznatijih servisa za plaćanje preko interneta je konačno dostupan i u našoj zemlji. Pre nekoliko sati naša država se našla na listi država u kojoj može da se koristi ovaj servis. Građani Srbije od danas konačno mogu da otvore naloge na PejPalu, ali im je zasad omogućeno samo plaćanje, ne i primanje novca.

PejPal stigao i u Srbiju, za sad samo za plaćanje

Registracija se vrši na zvaničnom sajtu www.paypal.com i za aktiviranje je potrebna imejl adresa i važeća platna kartica.

Po prvi put, građani Srbije moćiće nesmetano da kupuju na Internetu koristeći PayPal na hiljadama online prodavnica, saopštila je ta kompanija koja navodi da su
“srećni što mogu da ponude srpskim potrošačima lako i jednostavno rešenje za kupovinu putem Interneta. Ovo je naš globalni zadatak i današnje omogućavanje servisa je nastavak naše predanosti da uvedemo PayPal usluge u Balkanskom regionu".
Za prijavljivanje je potrebno proći nekoliko sigurnosnih provera, a nakon toga dobijate pristup svom profilu na ovom servisu. U njemu se naknadno mogu dodavati kartice, menjati informacije kao i pregledati lista kupovina.

Ministar spoljne i unutrašnje trgovine i telekomunikacija Rasim Ljajić je potvrdio da će "PejPal omogućiti građanima Srbije da otvore nalog na ovom sajtu i kupuju onlajn na globalnom tržištu".

To znači da će građani moći da kupuju robu širom sveta - od modnih proizvoda u Italiji i Francuskoj, do elektronike u Americi i Aziji.

Ministar je kazao da osim pristupa fizičkoj robi, Pej Pal pruža pristup i digitalnim sadržajima, odnosno muzici, filmovima i raznim vrstama igrica za decu. - Ovo je velika stvar i za privredu Srbije, za potrošače i sve građane naše zemlje - istakao je Ljajić.

Kako je naveo, servis će se puštati u nekoliko faza, pa je za sad moguće samo kupovanje i slanje novca. Sledeća faza, koja je značajna i za privrednike jer omogućava da dobiju novac iz inostranstva, može se očekivati vrlo brzo.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
paypal PejPal rasim ljajić Srbija online trgovina online kupovina internet trgovina internet kupovina

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana