Tekst objavljen: 01.11.2012 9:09        


Pokrajinski sekretar za finansije Zoran Radoman kaže da u Razvojnoj banci Vojvodine nema kriminala i napominje da se ne protivi tome da bude obavljena istraga o poslovanju te banke.

Radoman:U Razvojnoj banci Vojvodine nema kriminala

- Nemam ništa protiv istrage o poslovanju Razvojne banke Vojvodine, jer od kad njome upravlja pokrajina nikakvih protivzakonitih radnji nije bilo - rekao je on.

Razvojna banka Vojvodine našla se ovih dana na tapetu zbog odluke nadležnih iz Pokrajine da je spasu ukidanja. Kao što je poznato, Skupština Vojvodine donela je odluku o upumpavanju 150 miliona evra u tu kuću. Novac će se obezbediti obveznicama Pokrajine koje će se emitovati s rokom dospeća od 30 godina.
Radoman je to rekao demantujući navode u pojedinim medijima, prema kojima specijalni tužilac za organizovani kriminal Miljko Radisavljević odlaže privođenje osumnjičenih za pljačku desetina miliona evra u RBV.

Kako se navodi, istrage povodom te banke bilo je i do sada, odnosno inspekcije i pripadnici MUP proveravali su njeno poslovanje, ali to se odnosi na rukovodstvo Metals banke i na period prinudne uprave nad njom.

Većinski vlasnik Metals banke je pre četiri godine postala pokrajina, transformišući je u RBV kako bi ta finansijska institucija, prema izjavama pokrajinskih zvaničnika, postala u prvom redu servis privredi i igrala značajnu ulogu u očuvanju i otvaranju novih radnih mesta.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
dokapitalizacija državne banke RBV Razvojna banka Vojvodine

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana