Tekst objavljen: 07.03.2013 13:50        


Branko Radujko, bivši generalni direktor Telekoma Srbije, je postavljen za generalnog direktora Naftne industrije Srbije za BiH. Radujko će, kako je nezvanično potvrđeno u NIS-u, voditi ovu kompaniju u BiH, nakon preuzimanje OMV-ovih pumpi.

Radujko generalni direktor NIS-a za BiH

U Republici Srpskoj NIS-ove pumpe će poslovati pod brendom NIS-a, a u Federaciji BiH pod brendom Gaspromnjefta.

Radujko je od 2007. godine bio na čelu Telekoma Srbije, od kada je Telekom prošao kroz mnoge izazove, tešku ekonomsku krizu u zemlji, kao što su potpuna liberalizacija tržišta, pad potrošačke moći korisnika i naplate potraživanja. Pre njegovog mandata Telekom je bio 80 odsto domaća kompanija, da bi kasnije prešao u sto odstotno vlasništvo države.
Radujko je prošle godine, nakon odlaska iz Telekoma Srbije potpisao profesionalni menadžerski ugovor sa Gaspromnjeftom za angažman u NIS-u.

Austrijska naftna kompanija OMV 1. marta zaključila je prodaju svog poslovanja u Bosni i Hercegovini, kada naftna industrija Srbije (NIS) preuzima 28 benzinskih stanica OMV-a u BiH. NIS je preuzeo svih 28 benzinskih stanica, skladište derivata, glavnu kancelariju u Sarajevu i 22 radnika.

Ta austrijska kompanija je krajem novembra prošle godine potpisala ugovor sa NIS-om, kompanijom koja je u većinskom vlasništvu ruskog Gaspromnjefta, o prodaji svoje podružnice u BiH, kompanije OMV BH.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
Branko Radujko naftna industrija srbije

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana