Ne možete da pročitate newsletter?
Click ovde da bi videli newsletter u browseru
 
Mesto finansijske odluke
 
 
 
I ako su krediti jeftiniji za 18% a cena nekretnina niža u proseku 11% nego ranijih godina, nesigurnost građana i smanjenje kupovne moći uzimaju danak tržištu stambenih kredita. Prema podacima Nacionalne korporacije za osiguranje stambenih kredita u prva četiri meseca 2013. godine je bilo realizovano 2052 kredita dok je ta cifra za prva četiri meseca ove godine 1526 kredita odnosno za četvrtinu manja.
 
 
Asocijacija potrošača Srbije (APOS) upozorava građane da su kamate na dozvoljeni minus jako visoke, a da se efektivna kamata u bankama kreće od 15 do 33,5 odsto. Ova razlika se najbolje ogleda, piše u saopštenju APOS-a, kada se izrazi u novcu koji potrošač treba da plati na kraju godine.
 
OTP banka je preuzela Findomestik banku u Srbiji, kupovinom svih akcija te italijanske finansijske institucije u našoj zemlji, tako da je ovom akvizicijom povećala učešće na srpskom bankarskom tržištu sa 1,4 odsto na 1,9 odsto.
 
 
Nakon istraživanja preduzetničke kulture mladih u Srbiji, Libek postavlja pitanje kakvi su to uslovi poslovanja preduzeća u Srbiji. Cilj ovog istraživanja je da se na adekvatan način spoznaju glavni izazovi i prepreke sa kojima se suočavaju preduzetnici, a sve to kako bi se popravilo poslovno okruženje.
 
 
Viceguverner Narodne banke Srbije Veselin Pješčić poručio je danas da centralna banka već popušta monetarnu politiku, a referentna kamatna stopa (RKS) je u poslednje dve godine prepolovljena na trenutnih šest odsto. U duhu popuštanja monetarne politike, NBS je i juče, na sednici Izvršnog odbora, odlučila da snizi referentnu kamatu za dodatnih 0,5 procentnih poena.
 
 
         
 
 
" Ako hoćete da se obogatite morate biti finansijski pismeni."
 
 
Za odjavu Click ovde
© 2015 Kamatica, All rights reserved