Tekst objavljen: 18.06.2019 14:50        


Vojvođanska banka proglasila je pobednike programa “Odgovorno u zajednici” kojima će biti uručeno ukupno 150 repariranih računara, ali i pružena mentorska i stručna podrška u realizaciji njihovih projekata. U okviru druge faze programa “Odgovorno u zajednici” proteklog vikenda u prostorijama Banke finalisti iz brojnih srpskih gradova predstavili su stručnom žiriju, sačinjenom od predstavnika Banke, projekte koji se na inovativan i održiv način bave poljoprivredom.

Izabrani pobednici programa “Odgovorno u zajednici”

Računari će biti donirani Poljoprivrednoj školi “Josif Pančić”, Poljoprivrednoj školi “Šumatovac”, Poljoprivredno-hemijskoj školi “Dr Đorđe Radić” Poljoprivrednoj školi sa domom učenika PK “Beograd”, Poljoprivrednoj školi sa domom učenika “Ljuba Mićić”, Srednjoj stručnoj školi “Vasa Pegalić”, Udruženju za edukaciju i kreativni razvoj dece “Centar u boji”, Ženskoj poljoprivrednoj zadruzi Jagodina, Poljoprivrednom gazdinstvu “Nevena Jeremić”, Savezu seoskih žena Čajetina, Udruženju “Dečiji svet”, Centru za informacione tehnologije, Udruženju ruralni centar “Sova”, Udruženju “NARAF”. Mentorska i stručna podrška biće realizovana u narednom periodu u skladu sa potrebama svih pojedinačnih finalista.

“Vojvođanska banka nastoji da doprinese razvoju lokalne zajednice u kojoj posluje realizujući donacije, ali i negujući mentoski rad, što smatramo veoma značajnim delom naše korporativne odgovornosti. Veoma smo srećni što je drugi deo velikog projekta “Odgovorno u zajednici” posvećen poljoprivredi za koju smatramo da zaslužuju sistemsku i kontinuiranu podršku. Osim brojnih poljoprivrednih škola i različitih organizacija civilnog društva koji se bave poljoprivredom, izuzetno nam je drago što ćemo imati priliku da podržimo delatnost ženskih udruženja u ruralnim sredinama. Mislimo da je osnaživanje ženskog preduzetništva u ruralnim sredinama, kao i njihovo udruživanje i ohrabrivanje da krenu ovim putem izuzetno važna društvena tema, izjavila je Milica Babić, zadužena korporativno odgovorne projekte u Vojvođanskoj Banci.

“Naš zadatak je da decu koja pohađaju poljoprivredne škole približimo savremenim standardima poljoprivrednog poslovanja. To praktično znači sticanje osnovnih znanja iz oblasti poljoprivrede, ali i unapređenje znanja na temu modernizacije i digitalizacije poslovnih procesa, za šta su nam potrebni računari. Donacija Vojvođanske banke nam mnogo znači jer ćemo u opremljenim učionicama moći da unapredimo digitalna znanja naših učenika, izjavio je Siniša Ćulafić, nastavnik računarstva u Srednjo stručnoj školi “Vasa Pelagić” iz Kovina.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Za dobijanje podrške 36 projekta ispunilo je uslove i tako prošlo u fazu javnog glasanja. Kako bi se uvažilo mišljenje šire društvene zajednice o tome koji projekti imaju najveći potencijal da unaprede poljoprivredu u Srbiji, publika je na platformi www.odgovorno.rs imala priliku da izglasa finaliste projekta. Odabrano je 14 projekta koji su se plasirali u finale i postali kandidati za donaciju računara i pružanje mentorske podrške u daljem razvoju njihovih projekata. Prolećni ciklus programa “Odgovorno u zajednici” trajao je od maja i okupio je inicijative koje se sistemski bave razvojem agrarnih delatnosti: poljoprivredne škole, zemljoradnička udruženja i istraživačke inicijative. Stručni žiri sastavljen od predstavnika različitih sektora u Vojvođanskoj banci, pobednike je birao na osnovu kvaliteta projekata, stepena doprinosa poljoprivredi, održivosti, nivoa inovativnosti, kao i značaja poboljšanja agrarnih delatnosti za širu društvenu zajednicu.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
Srbija vojvođanska banka banka vojvođanska

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana