Tekst objavljen: 15.02.2019 16:08        


Sve banke u Srbiji od danas na svojim internet prezentacijama moraju da omoguće klijentima da podnose prigovore, kao i da jasno postave obaveštenje sa informacijama o postupku zaštite prava korisnika.

Prigovori bankama od sada i preko sajta

"Utvrđena je obaveza finansijske institucije da omogući podnošenje prigovora preko svoje internet prezentacije, i to već na njenoj naslovnoj stranici, kao i da u delu svoje internet prezentacije koji se odnosi na prigovore postavi obaveštenje sa opštim informacijama o postupku zaštite prava korisnika", rečeno je u Narodnoj banci Srbije.

Takođe, ako je ugovor zaključen "na daljinu", na primer, korišćenjem mobilnog bankarstva, preko mobilnog telefona, banke imaju obavezu da omoguće podnošenje prigovora na isti način, preko mobilne aplikacije.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

"Te institucije će ubuduće biti dužne da u svakom pojedinačnom slučaju izdaju potvrdu o prijemu prigovora, umesto samo po izričitom zahtevu podnosioca prigovora, što je do sada bio slučaj", objašnjavaju u NBS. Time se, kažu, klijentima olakšava eventualno dokazivanje ako žele da nastave postupak podnošenjem pritužbe NBS-u ili pred sudom.

U Narodnoj banci dodaju da je privredi i građanima omogućeno i jednostavnije podnošenje pritužbe jer je precizno navedeno šta pritužba Centralnoj banci treba da sadrži...

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
korisnici finanisijskih usluga bankarski sektor banke prigovori bankama

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana