Ne možete da pročitate newsletter?
Click ovde da bi videli newsletter u browseru
 
Newsletter #101
Mesto finansijske odluke
 
 
 
Savez samostalnih sindikata Srbije i Ujedinjeni granski sindikati "Nezavisnost" uputili su Socijalno ekonomskom savetu inicijativu za povećanje visine minimalne cene rada sa 121 na 140 dinara po radnom času, čime bi minimalna mesečna zarada iznosila 24.360 dinara.
 
 
Aerodrom "Nikola Tesla" je u potpunosti spreman za uspostavljanje letova sa SAD, a avion koji će saobraćati na toj liniji se u Beogradu očekuje tokom prve polovine maja, najavili su danas predstavnici tog aerodroma i Direktorata civilnog vazduhoplovstva.
 
Banke koje imaju matice u inostranstvu iznosile su profit iz Srbije što je, jednim delom, uticalo na slabljenje dinara u januaru, izjavila je guvernerka NBS Jorgovanka Tabaković.
 
 
Guverner NBS Jorgovanka Tabaković izjavila je danas da su kamate na dinarske kredite za dve i po godine pale za oko 10 procentnih poena, a sada je prosečna kamata 8,8 odsto. Tabaković je, na predstavljanju Izveštaja o inflaciji, rekla da je NBS u maju 2013. počela da spušta referentnu kamatu.
 
 
Prosečna maloprodajna cena litre benzina u Srbiji pala je za oko tri, a dizela za oko 1,0 dinar u poslednjih 15 dana, saopštilo je danas Udruženje naftnih kompanija Srbije (UNKS), ali je upozorilo da u pograničnim mestima prema BiH i Makedoniji "cveta" šverc zbog znatno nižih cena, posebno dizela.
 
 
         
 
 
"Seme grešaka je u plodovima uspeha. Zastoj u rastu je posledica samog rasta."
 
 
Za odjavu Click ovde
© 2015 Kamatica, All rights reserved