Ne možete da pročitate newsletter?
Click ovde da bi videli newsletter u browseru
 
Newsletter #114
Mesto finansijske odluke
 
 
 
Prema istraživanju koje je sprovedeno kroz ankete finansijskog portala Kamatica u kojoj je učestvovalo 3500 posetilaca o uslugama online bankarstva u Srbiji, rezultati ankete pokazuju da online usluge najviše koristimo kod plaćanja računa (49%), a razlog koji su najviše navodili je ušteda vremena, dok uslugu za otvaranje računa koristi manji broj ispitanika (17%).
 
 
Prosečna neto plata isplaćena u aprilu u Srbiji iznosi 49.249 dinara, i nominalno je veća za 7,4 a realno za 7,0 odsto u odnosu na mart 2016, objavio je danas Republički zavod za statistiku. Prema saopštenju statistike, prosečna aprilska bruto zarada iznosi 67.464 dinara i u odnosu na prethodni mesec nominalno je veća za 7,0 odsto a realno za 6,6 procenata.
 
Za neoročen novac klijenata koji leži na računima banaka kamata je skoro izjednačena sa nulom. Koliko banke zarađuju od tog novca?
 
 
Korisnici kartica u Srbiji obavljaju u proseku osam transakcija putem kartica mesečno, pokazalo je najnovije MasterIndex Srbija istraživanje čije je rezultate kompanija MasterCard predstavila danas.
 
 
Štednja u deviznom znaku postaje neisplativa, jer banke već najavljuju nulte kamate zbog situacije u međunarodnom okruženju, tako da se štednja u dinarima više isplati, izjavila je danas guverner Narodne banke Srbije (NBS) Jorgovanka Tabaković.
 
 
         
 
 
"Sve je bolje kad se planira"
 
 
Za odjavu Click ovde
© 2015 Kamatica, All rights reserved