Ne možete da pročitate newsletter?
Click ovde da bi videli newsletter u browseru
 
Newsletter #139
Mesto finansijske odluke
 
 
 
Sve više građana koji imaju stambene kredite uspeva da u svojoj banci izboksuje nižu kamatu na ostatak duga. Koliko takav dil može biti značajan, pokazuje podatak da ako vam banka spusti kamatu za 1% na kredit od 50.000 EUR, od ušteđenog novca možete kupiti novi automobil.
 
 
Više od 70 odsto mladih u Srbiji pohađalo bi stručnu praksu čak i ako ona nije plaćena, jer smatra da će tako steći veštine i znanja do kojih ne mogu da dođu tokom obrazovanja, ali i iskustvo koje će im dugoročno biti potrebno, pokazalo je istraživanje koje su sproveli Unija poslodavaca Srbije i švajcarska organizacija Solidar Suiše.
 
Većina građana o svojim finansijama veoma retko razmišlja na dugoročan način. Međutim, kada nastanu problemi zbog gubitka posla ili dela prihoda, već je kasno - pristižu mesečni troškovi, rata za kredit ili kirija, pa se onaj ko nema ušteđevinu lako nađe u velikim problemima.
 
 
Jedan od najboljih poklona koje možete priuštiti detetu jeste investicija u njegovo obrazovanje. Studiranje u inostranstvu i sticanje diplome stranog fakulteta ne samo da su gotovo redovno prednost pri zapošljavanju, već su i jedinstveno životno iskustvo koje ljude čini otvorenijim, snalažljivijim i fleksibilnijim kada je reč o životnim izazovima.
 
 
Srbija je dominantno debitno tržište, budući da je 75 odsto ispitanika obuhvaćenih istraživanjem kompanije MasterCard izjavilo da koristi isključivo debitne kartice, što je za 15,4 procenta više nego prošle godine.
 
 
         
 
 
"Pobednik je onaj, koji ume da izdrži do kraja."
 
 
Za odjavu Click ovde
© 2016 Kamatica, All rights reserved