Ne možete da pročitate newsletter?
Click ovde da bi videli newsletter u browseru
 
Newsletter #94
Mesto finansijske odluke
 
 
 
Da li aktiviranje hipoteke znači da vlasnik koji nije u stanju da otplaćuje kredit automatski ostaje bez stana? Bankama važno da nađu rešenje. Gubitak krova nad glavom tek posle završetka sudskog spora.
 
 
Građani Srbije od danas mogu da uplaćuju taksu za ozakonjenje svojih kuća, stanova ili poslovnog prostora kako je propisano Zakonom o ozakonjenju objekata, saopštilo je Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture. Oko 770.000 vlasnika koji su ranije predali zahteve za legalizaciju, treba samo da plate taksu, ako su u prethodnom periodu dostavili potrebnu dokumentaciju, navodi se u saopštenju.
 
Predlog zakona o privremenom uređivanju načina naplate takse za javni medijski servis, koji će biti na dnevnom redu nove sednice Skupštine Srbije, predviđa da taksa za RTS i RTV iznosi 150 dinara i da se naplaćuje kroz račun za struju.
 
 
Vlada Srbije donela je zaključak da se solidarni porez na naknade porodiljama ne naplaćuje i da se refundira onima koje su ga već platile, a ministar finansija Dušan Vujović kaže da je ovaj zaključak dovoljan za poresku upravu. "Ovaj zaključak je dovoljan za poresku upravu, koja je već pripremila način kako će to biti propraćeno softverom i procedurama", rekao je Vujović juče za RTS.
 
 
Poslovni portal "eKapija" objavio je konkurs za investiciju godine u Srbiji "Aurea 2016", nagradu koja se dodeljuje kompaniji koja je tokom prethodne kalendarske godine realizovala projekat koji se najbolje rangirao po inovativnosti, originalnosti, društvenoj korisnosti i finansijskom potencijalu. Konkurs je otvoren do 15. februara 2016. godine, a organizuje se osmu godinu zaredom.
 
 
         
 
 
"Imaj poštene namere pa se za uspeh ne plaši."
 
 
Za odjavu Click ovde
© 2015 Kamatica, All rights reserved