Ne možete da pročitate newsletter?
Click ovde da bi videli newsletter u browseru
 
Newsletter #112
Mesto finansijske odluke
 
 
 
Srbija je plasirana na 23. mestu po rasprostranjenosti mita i korupcije, rezultat je istraživanja revizorsko konsultantske kompanije EY (Ernst || Young).
 
 
Direktor JP Srbijagas, Dušan Bajatović, izjavio je da će cene gasa u Srbiji padati do sredine 2017. godine, budući da bi prema "naftnoj formuli" sadašnji uspon cena "crnog zlata" na svetskim tržištima, koji može da se odrazi i na cene gasa, imao na našem tržištu odloženi efekat od devet meseci.
 
Ukoliko Srbija i Rusija početkom juna dogovore bescarinski uvoz i izvoz vozila, kako je najavio ministar trgovine Rasim Ljajić, na domaćem tržištu naći će se “Ladini” putnički automobili i “Gazovi” teretnjaci jeftiniji za oko 10 odsto.
 
 
Nacionalni okvir kvalifikacija je u pripremi. Koristi bi trebalo da imaju učenici i studenti, ali i privreda. Priznavaće se neformalno obrazovanje, odnosno konkretna primenjiva znanja.
 
 
Globalna tražnja za zlatom je porasla u prvom tromesečju 2016, jer investitori traže sigurna utočišta zbog finansijskih turbulencija koje su ugrozile cene sirovina, saopštio je danas Svetski savet za zlato (WGC).
 
 
         
 
 
"Samo novac drži svet u pokretu"
 
 
Za odjavu Click ovde
© 2015 Kamatica, All rights reserved