Ne možete da pročitate newsletter?
Click ovde da bi videli newsletter u browseru
 
Newsletter #130
Mesto finansijske odluke
 
 
 
Građani čija mesečna primanja iznose oko 21.000 dinara od banaka, u najboljem slučaju, mogu dobiti pozajmicu u visini jedne mesečne zarade ili manji iznos keš kredita.
 
 
Povodom interesovanja pojedinih medija za poslovanje stranih institucija elektronskog novca u našoj zemlji, ukazujemo ponovo na to da je Zakonom o platnim uslugama, koji se primenjuje od 1. oktobra 2015. godine, domaće zakonodavstvo usaglašeno sa zakonodavstvom EU u ovoj oblasti.
 
U slučaju da trgovac pošalje kupcu ugovor elektronskom poštom i zahteva plaćanje određenog iznosa unapred, prema Zakonu o zaštiti potrošača kupac ima pravo i da odustane od ugovora i da povrati unapred uplaćen novac.
 
 
Bez obzira na to kolika im je plata, omladinci koji rade na neodređeno vreme teško dolaze do pozajmica, pa bio to dozvoljeni minus na računu ili sitan keš kredit.
 
 
Cene plemenitih metala su u padu, pri čemu je platina na putu da zaključi sedmu uzastopnu nedelju gubitaka, što je najduži period pada od 2013. godine, a paladijum najgoru nedelju od maja, prenosi agencija "Blumberg".
 
 
         
 
 
"Najvažnija stvar u životu je odlučiti šta je najvažnije."
 
 
Za odjavu Click ovde
© 2016 Kamatica, All rights reserved