Ne možete da pročitate newsletter?
Click ovde da bi videli newsletter u browseru
 
Newsletter #136
Mesto finansijske odluke
 
 
 
Tradicionalno poslednja nedelja oktobra obeležava početak nedelje štednje. Nedelja u kojoj su se davale ekskluzivne kamate na štednju, je izgleda zaboravljena.
 
 
Fiskalni računi ponovo će postati listići za igru na sreću, a više šanse za nagradu imaće oni koji račun plate karticom, jer problem sa sivom ekonomijom dolazi delom i od gotovinskog plaćanja, koje je u Srbiji pet puta učestalije nego u svetu, prenosi sajt RTS-a.
 
Peta najveća svetska banka počinje da radi kod nas 2017. Finansiraće kineske i srpske firme, ali i zajedničke. KIineska državna banka (Bank of China) osniva banku u Srbiji koja će početi s radom početkom sledeće godine.
 
 
Banke odobravaju dozvoljeni minus do tri plate, dok je limit na karticama do pet zarada. Ovakve pozajmice imaju kamate veće i od 30 odsto na godišnjem nivou.
 
 
Nakon što je Nemačka u februaru 2016. godine objavila da se gornja granica gotovinskih transakcija smanjuje na 5.000 evra, postalo je svima jasno da je na delu postepen prelazak na elektronska plaćanja, što će za krajnji cilj imati potpuno ukidanje gotovog i uvođenje elektronskog novca.
 
 
         
 
 
"Svet uspeha je uvek pripadao optimistima."
 
 
Za odjavu Click ovde
© 2016 Kamatica, All rights reserved