Ne možete da pročitate newsletter?
Click ovde da bi videli newsletter u browseru
 
Newsletter #145
Mesto finansijske odluke
 
 
 
Narodna banka blizu odluke o prodaji dugovanja građana fondovima i agencijama. Formirana radna grupa u NBS koja će izraditi propis po ugledu na EU.
 
 
Virtuelna valuta bitkoin se približila rekordnoj vrednosti, zbog čega bi, kako ocenjuje agencija Frans pres, mogla postati novo sigurno utočište za investitore u uslovima kada je svet suočen sa rastućom ekonomskom neizvesnošću.
 
Minimalna cena rada u Srbiji od početka godine 130 dinara po radnom času, što znači da će minimalna zarada za 174 sata na mesečnom nivou iznositi 22.620 dinara u periodu januar-decembar 2017.
 
 
Vlada Srbije je na sednici 30. decembra odobrila poskupljenje putarine za 10 odsto, a nove cene se primenjuju od 7. januara u 7 sati ujutru, rečeno je Tanjugu u Putevima Srbije. Na naplatnim stanicama se do tada primenjuju stare cene.
 
 
S prvim danom 2017. godine stupaju na snagu i nove odredbe za penzionisanja koje su u skladu sa Zakonom o PIO. To znači da se starosna granica za odlazak u starosnu penziju kod žena pomera za šest meseci, pa je uslov za njih u 2017. godini 61 godina i šest meseci života i najmanje 15 godina staža osiguranja.
 
 
         
 
 
"Novac je uvek tu, ali se džepovi menjaju."
 
 
Za odjavu Click ovde
© 2017 Kamatica, All rights reserved