Ne možete da pročitate newsletter?
Click ovde da bi videli newsletter u browseru
 
Newsletter #124
Mesto finansijske odluke
 
 
 
Samo promišljena odluka o tome koliko možete da opteretite svoj budžet može vas sačuvati od eventualnih problema u otplati kredita, do kojih može doći u slučaju povećanja promenljive kamatne stope ili nepovoljnog kretanja kursa valute u kojoj je indeksiran stambeni kredit.
 
 
Pojedine banke odobravaju pozajmice za plaćanje robe i usluga na prodajnom mestu. Godišnje kamate i do 36 odsto, i tri puta su skuplje od običnog keš zajama.
 
Sigurnost i fiksna rata razlozi su zbog kojih se građani Srbije kod banaka najviše zadužuju u dinarima. Skoro dve trećine pozajmica odobrenih u 2016. godini, naime, otpada na dinarske kredite, od kojih su oni gotovinski najtraženiji.
 
 
Više od dve godine minimalna cena rada od 121 dinar po satu nije menjana. Sindikati traže povećanje - 140 dinara po satu, a poslodavci misle da je realno povećanje tri odsto, koliko je zvanična stopa inflacije, što bi povećalo minimalnu cenu rada za 500 dinara.
 
 
Uplatom aranžmana za letovanje izdacima nije kraj, a oni koji su ove godine već posetili primorje u Crnoj Gori, Grčkoj, Turskoj, Hrvatskoj, jezero u Italiji, savetuju da, pored aranžmana, ne krećete na put bez bar još 300 evra u džepu.
 
 
         
 
 
"Štedeti danas znači imati sutra."
 
 
Za odjavu Click ovde
© 2016 Kamatica, All rights reserved