Kreditiranje iz domaćih izvora

Objavljeno: 20.11.2008


Novosti iz banaka izvor: Agrobanka-Beograd

Agrobanka će i ubuduće finansirati profitabilne projekte, a novac za nove kredite obezbedjivaće se iz domaćih izvora, rekao je danas predsednik Izvršnog odbora Agrobanke Slobodan Antonić.

"Banka do novembra nije povećavala kamatne stope na kredite, ali će uskoro, zbog značajnijeg povećanja cene novih izvora sredstava, morati da ih uskladi sa uslovima na finansijskom tržištu", najavio je Antonić na otvaranju 24. ekspoziture Agrobanke u Beogradu.

Ta banka je, da bi prikupila depozite gradjana, do 30. novembra ponudila kamatu do 16 odsto na dinarsku štednju oročenu na godinu dana, a za devizne štedne uloge veće od 10.000 evra oročene na godinu dana kamata je devet odsto.

Antonić je istakao da je Agrobanka uvele mere koje u situaciji globalne finansijske krize treba da doprinesu još ekonomičnijem i racionalnijem poslovanju.

Ukupan iznos odobrenih kredita Agrobanke krajem septembra je bio 24 milijarde dinara, što je za 51 odsto više nego krajem prošle godine.

Država je, prema rečima Antonića, privremeno odložila prodaju svog udela od 20,1 odsto u Agrobanci, zbog niske cene akcija te banke zbog nepovoljnih uslova na tržištu kapitala.
izvor:Beta

Pogledajte arhivu novosti iz banaka
Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana