Nova investiciona politika

Objavljeno: 27.05.2009


Novosti iz banaka izvor: KD Ekskluziv

Društvo za upravljanje investicionim fondovima KD Investments promenilo je investicionu politiku fonda KD Ekskluziv tako da će najmanje 50 odsto njegovog portfolija usmeriti ka inostranstvu, saopštilo je Društvo.

Izmenu investicione politike omogućili su promena regulative, potpisivanje ugovora sa UniCredit bankom Beč o obavljanju brokerskih poslova u inostranstvu i podkastodi ugovori preko kastodi banke.

"Minimalno 50 odsto portfolija fonda biće plasirano u svetske 'blu čip' kompanije sa istorijom isplate dividendi", istakao je za Betu interni kontrolor KD Investmentsa Saša Davidović.

Davidović je rekao da je deo portfelja bio investiran u okruženju, u Krku, Telekom Slovenije, Adris grupu, ali da je Društvo potpisivanjem ugovora sa UniCredit bankom Beč dobilo pristup gotovo svim svetskim tržištima kapitala, uključujući londonsko, frankfurtsko, njujorško.

"Usmeravanjem dela ulaganja u akcije najkvalitetnijih svetskih kompanija investitor s jedne strane umanjuje devizni rizik a s druge dobija vlasništvo u vrhunskim kompanijama i svakako visok nivo diversifikacije rizika i likvidnosti" obrazložio je Davidović.

U KD Investmentsu, delu KD grupe koja trenutno upravlja imovinom vrednom oko 400 miliona evra, istakli su i da je prospektom fonda KD Eksluziv omogućena, pored akcija, kupovina finansijskih derivata i obveznica, kao i visokolikvidnih ETF (vrsta investicionog oruđa).
izvor:Emportal

Pogledajte arhivu novosti iz banaka
Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana