Uključenje u program subvencionisanih kredita Vlade Republike Srbije

Objavljeno: 05.10.2009


Novosti iz banaka izvor: Eurobank EFG

Beograd, 5. oktobar 2009 - Eurobank EFG potpisala je Ugovor sa Ministarstvom ekonomije Vlade Republike Srbije i Nacionalnom korporacijom za osiguranje stambenih kredita, čime od 1. oktobra u banci zvanično započinje realizacija novog programa subvencionisanja stambenih kredita za građane.
Stambeni krediti iz najnovijeg programa Vlade u Eurobanci biće beskamatni za građane sve do 31. oktobra 2012. godine. Počevši od 01. novembra 2012., korisnici će nastaviti da otplaćuju kredit po godišnjoj kamatnoj stopi koja se obračunava kao šestomesečni Euribor + 4.9%. Kamatna stopa koja se obračunava za deo kredita koji se finansira iz budžeta Republike Srbije na ime učešća (20%) iznosi 0% na godišnjem nivou.
Zainteresovani za ovu vrstu kredita kod Eurobank EFG treba da obezbede minimalno učešće od 5%, dok će država obezbediti 20%, a Eurobank EFG preostalih 75%. Maksimalni iznos stambenog kredita koji će biti odobravan kroz ovaj program u Eurobanci iznosi do 75.000 evra, a od države 20.000 evra za namensku kupovinu svih vrsta stambenog prostora (kuće, stanovi i nekretnina u izgradnji). Kao predmet hipoteke za ovu vrstu kredita može se dati uknjižena ili neuknjižena nekretnina, pod uslovom da su ispunjeni svi pravno-formalni uslovi za uspostavljanje hipoteke na neuknjiženom objektu. Krediti će biti odobravani građanima do 45 godina starosti, koji nemaju rešeno stambeno pitanje, a čija neto plata ne prelazi iznos od 120.000 dinara mesečno. Rok otplate kredita je 30 godina, s tim što se u poslednjih 5 godina perioda otplate plaća subvencionisani deo kredita (20%). Ova vrsta subvencionisanih kredita će biti raspoloživa samo kao indeksirana u evrima.
- Eurobanka EFG učestvovala je i u prethodnim tranšama subvencionisanja stambenih kredita, uključujući one za zaposlene u sektoru zdravstvene zaštite i Vojsci Republike Srbiji. Do danas, ukupno smo odobrili i isplatili više od 6 miliona evra subvencionisanih kredita. Uključivanjem u najnoviji program subvencionisanja stambenih kredita, Eurobank EFG potvrđuje čvrstu rešenost da bude stalan partner inicijativama Vlade, ali i podrška građanima Srbije u rešavanju jednog od najvažnijih životnih finansijskih pitanja, a to je kupovina kuće ili stana, izjavio je Vladan Vilotijević, direktor Direkcije za stambene kredite u Eurobank EFG.
Eurobank EFG druga je banka u Srbiji po ukupnom broju odobrenih stambenih kredita, a u ukupnom broju kredita odobrenih kod Nacionalne korporacije učestvuje sa više od 10%.
Sve dodatne informacije o ovom programu, kao i o ponudi stambenih kredita kod Eurobank EFG, klijenti mogu dobiti besplatnim pozivom na korisnički servis EuroPHONE 0800 1111 44/Opcija 2.


Pogledajte arhivu novosti iz banaka
Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana