Banca Intesa potvrdila posvećenost tržištu Srbije

Objavljeno: 15.10.2009


Novosti iz banaka izvor: Banca Intesa

Beograd (15. oktobar) – „Grupacija Intesa Sanpaolo, koja je svoju posvećenost srpskom tržištu potvrdila dosadašnjim investicijama od gotovo 2 milijarde evra spremna je da uz pomoć Vlade Republike Italije učestvuje u finansiranju projekata u oblasti automobilske industrije, agro biznisa i velikih infrastrukturalnih projekata“ izjavio je Korado Pasera (Corrado Passera), generalni i izvršni direktor Intesa Sanpaolo grupacije koji je predvodio visoku bankarsku delegaciju iz Italije u poseti Srbiji.
Intesa Sanpaolo kao vodeća banka na italijanskom tržištu i peta u evrozoni po visini tržišne kapitalizacije raspolaže finansijskim potencijalom i ekspertizom neophodnom za pružanje podrške srpskoj ekonomiji i u periodu oporavka. Grupacija namerava da ostane dugoročno posvećena razvoju srpske ekonomije, podizanju konkurentnosti njene privrede i trajnom unapređenju kvaliteta življenja.
Mlađan Dinkić, potpredsednik Vlade Srbije i ministar ekonomije i regionalnog razvoja, koji se sastao sa menadžmentom Intesa Sanpaolo grupacije izrazio je zadovoljstvo što je Banca Intesa Beograd, kao članica Intesa Sanpaolo grupe podržala Program mera Vlade Srbije za ublažavanje posledica svetske ekonomske krize i do sada plasirala 250 milona evra subvencionisanih kredita privredi i građanima. On je naveo da se, od početka sprovođenja ovog programa, Banca Intesa izdvojila i zauzela prvo mesto po plasiranim sredstvima među bankama koje su se uključile u ovaj program.
Korado Pasera (Corrado Passera), generalni i izvršni direktor Intesa Sanpaolo grupacije rekao je da je matična grupacija ponisna na dosadašnje rezultate Banca Intesa Beograd, koja je, kao vodeća banka u zemlji, demonstrirala svoju snagu i stabilnost i u periodu ekonomske krize, nastavljajući sa kreditnim aktivnostima i pružanjem podrške klijentima kada im je ona bila i najpotrebnija.
Sastanku su prisustvovali i Đovani Bokolini (Giovanni Boccolini), direktor Divizije internacionalnih banaka članica Intesa Sanpaolo grupacije, Draginja Đurić, predsednik Izvršnog odbora Banca Intesa Beograd, Đerđ Šuranji (Gyorgy Suranyi), predsednik Upravnog odbora Banca Intesa Beograd, kao i Armando Verikio (Armando Varricchio), ambasador Italije u Srbiji.
Potpredsednik Dinkić je upoznao učesnike sastanka sa najnovijim makroekonomskim pokazateljima i naveo da je Srbija uspela da održi makroekonomsku stabilnost u uslovima krize.
Italijansku delegaciju u Beogradu primili su i Boris Tadić, predsednik Republike Srbije i Radovan Jelašić, guverner Narodne banke Srbije.


Pogledajte arhivu novosti iz banaka
Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana