Korisnici kartica u Srbiji zainteresovani za ekološke kartice

Objavljeno: 19.02.2010


Novosti iz banaka izvor: MasterCard Worldwide

Polovina korisnika kartica u Srbiji je zainteresovana za dizajn svojih platnih kartica, pokazao je MasterIndex Srbija, opsežno istraživanje koje je sprovela kompanija MasterCard Europe. Posebno je značajan podatak da je 20 odsto korisnika kartica koji su zainteresovani za njihov dizajn izrazilo želju za karticom koja je izrađena od ekološkog materijala. 

MasterIndex Srbija istraživanje je takođe ukazalo na to da različite demografske grupe interesuju različite vrste dizajna kartica. Mladi, između 18 i 24 godine, su zainteresovani za izrazito personalizovane kartice, bilo da je reč o kartici u bojama po njihovom izboru, kartici od prozirnog materijala, kartici sa malim ogledalom ili mirišljavoj kartici. Žene pokazuju veoma slične afinitete, dok muškarce više interesuju kartice u bojama fudbalskog tima za koji navijaju.

Mauel Alekse, potpredsednik kompanije MasterCard Europe za tržišta visokog rasta je prokomentarisao:

„Zadovoljan sam podatkom da se veliki broj korisnika kartica u Srbiji interesuje za ekologiju. Ovaj broj se čini još značajnijim kada se ima u vidu da reciklažna industrija tek treba da zaživi u Srbiji,“ izjavio je Manuel Alekse, potpredsednik za tržišta visokog razvoja kompanije MasterCard Europe.

„MasterCard je svetski lider na polju dizajna kartica i veoma je ohrabrujuća činjenica da je polovini korisnika u Srbiji bitan dizajn kartice. U mnogim zemljama ulažemo napore da osmislimo dizajn koji će zadovoljiti potrebe pojediniačnih korisnika kartica. Jedan od najinteresantnijih kartičarskih proizvoda u smislu dizajna u Srbiji je trenutno providna MasterCard MC2 kartica, koju izdaje Banca Intesa.
 Pogledajte arhivu novosti iz banaka
Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana