Krediti za setvu

Objavljeno: 25.02.2010


Novosti iz banaka izvor: ProCredit banka

ProCredit banka će i ovog proleća povoljnim kreditima omogućiti svim poljoprivrednim proizvođačima u Srbiji da na vreme nabave neophodan repromaterijal i uspešno obave predstojeću prolećnu setvu.

Krediti za setvu u ProCredit banci odobravaju se sa periodom otplate do 12 meseci i planom otplate koji je moguće prilagoditi sezonskoj prirodi posla. Minimalni iznos kredita za setvu je 1.000 evra, a uz priloženu profakturu postoji mogućnost odloženog plana otplate do 10 meseci.

- Svesni smo da je velikom broju poljoprivrednih gazdinstva u našoj zemlji potrebna podrška kako bi u optimalnim agrotehničkim rokovima završili setvu. Očekujemo veliko interesovanje za kredite za setvu, koji su veoma povoljan izvor sredstava za nabavku neophodnog repromaterijala, ali i drugog reprodukcionog materijala. Prošle godine, ProCredit banka je tokom perioda prolećne setve odobrila više od 6.500 ovih kredita u vrednosti od preko 13,5 miliona evra. Ovogodišnjom ponudom kredita za setvu, prilagođenih potrebama poljoprivrednika, želimo da potvrdimo svoj partnerski odnos prema poljoprivrednim proizvođačima, budući da ovaj sektor upošljava značajan broj ljudi i predstavlja deo domaće privrede sa velikim izvoznim i razvojnim potencijalom - istakao je Dejan Janjatović, član Izvršnog odbora ProCredit banke.

Prema njegovim rečima, ProCredit banka je tokom proteklih pet godina investirala u razvoj poljoprivredne proizvodnje više od 300 miliona evra, a gotovo svaki drugi kredit koji danas koriste poljoprivrednici isplatila je upravo ProCredit banka.

Za podnošenje zahteva za kredite za setvu dovoljna je samo lična karta, a procedura odobravanja je za sve poljoprivrednike izuzetno jednostavna i brza. Krediti za setvu u ProCredit banci se odobravaju u roku od dva dana, a poljoprivrednici imaju i mogućnosti paralelnog korišćenja više kredita.
 Pogledajte arhivu novosti iz banaka
Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana