U Panonskoj Banci povoljni krediti za ženski biznis

Objavljeno: 13.07.2007


Novosti iz banaka izvor: Panonska Banka-Novi Sad

Panonska banka potpisala je sporazum sa Garancijskim fondom Vojvodine, koji je obezbedio 200 miliona dinara garancija za povoljne kredite namenjene za zapocinjanje biznisa nezaposlenih žena (START UP krediti), i kredite mladim firmama, cije su vlasnice i osnivaci žene, a posluju manje od tri godine. Panonska banka sa svoje strane obezbedila je 50.000.000.dinara za finansiranje biznisa koji zapocinju ili vec vode žene.

Konkursi za dobijanje obe vrste kredita su u toku. Žene koje zapocinju biznis mogu da konkurišu za kredite do 1.000.000,00 dinara za delatnosti proizvodnje i prerade, turizma, zanatstva i starih zanata, kao i proizvodne usluge. Žene koje vec imaju svoj biznis manje od tri godine mogu da konkurišu za kredite do 2.000.000,00 dinara za nabavku potrebne opreme.
Kod obe vrste kredita rok otplate je do šest godina, uz kamatnu stopu od 6,95% na godišnjem nivou, i uz grejs period od jedne godine (koji je uracunat u ukupan rok otplate kredita).

Zahtev sa potrebnom dokumentacijom podnosi se Garancijskom fondu AP Vojvodine. Prijava podneta Garancijskom fondu AP Vojvodine sa priloženom dokumentacijom predstavlja i zahtev Panonskoj banci za odobravanje kredita.

Sve dodatne informacije mogu se dobiti na sajtu Fonda: www.garfondapv.org.yu, ili u kancelariji Fonda u Novom Sadu, Hajduk Veljkova 11 (Master centar Novosadskog sajma), tel: 021/489 37 00.

Pogledajte arhivu novosti iz banaka
Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana