Volontiranjem za bolji život

Objavljeno: 23.12.2010


Novosti iz banaka izvor: Opportunity banka

Porodica Vujčić iz Kragujevca narednu zimu će dočekati u boljim uslovima zahvaljujući „Danu brige o lokalnoj zajednici“ koji je organizovala Opportunity banka (OBS) i ostalim donatorima koji su pomogli obnavljanje njihove porodične kuće. Četvoročlana porodica Vujičić iz kragujevačkog naselja Male Pčelice već godinama živi u nehumanim uslovima, od male porodične penzije. 

„Svake godine, u svim zemljama u kojima posluju partneri Opportunity mreže, jedan dan je posvećen volontiranju u lokalnoj zajednici. To znači da i ostalih 364 dana u godini mi obraćamo posebnu pažnju na probleme u našoj sredini i tražimo načine da ih ublažimo koliko je to u našoj moći. Nadamo se da će ova naša akcija podstaknuti i druge društveno odgovorne kompanije da urade nešto slično“, rekao je Zijad Hadžić, rukovodilac filijale OBS Kragujevac, i dodao svi zainteresovani donatori pomoć za Vujičiće mogu uplatiti na tekući račun u Opportunity banci, a broj računa je 370-1001906-56.

„Grad je pokrenuo niz akcija i animirao je potencijalne donatore kako bi se što pre pomoglo Vujičićima i kako ne bi bez krova dočekali ovu zimu“, rekla je Slavica Saveljić, član gradskog veća Kragujevca za socijalnu politiku.

„Drago nam je da se OBS odazvala pozivu za pomoć Vujičićima i na ovaj način još jednom potvrdila da postoje još uvek dobri ljudi koji ne misle samo na sebe, već su spremni da pomognu kada je to neophodno“, izjavila je Ljiljana Stanković iz Centra za socijalni rad Kragujevca.

Na kući su, zahvaljujući radovima, završene podne i zidne obloge, elektro i vodovodna instalacija, stolarija, kupatilo, fasada i izolacija krova, a ukupna donacija u materijalu iznosi pola miliona dinara. Zaposleni u OBS-u, uključujući i članove menadžmenta, osim volontiranjem pomogli su i u izgradnji kuće donacijom porodici Vujičić 160 hiljada dinara.

“Dan brige o lokalnoj zajednici” je globalna inicijativa Opportunity mreže koja se obeležava svake godine širom sveta i tog dana podsećmo na posvećenost pomaganju onima koji su u nepovoljnijoj situaciji od nas. OBS svojim delovanjem podržava samozapošljavanje, kao pozitivan model za izlazak iz krize, i samim tim utiče na poboljšanje socijalne slike u svim zemljama u kojima posluje.

 Pogledajte arhivu novosti iz banaka
Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana