Volksbank Srbija: Zadovoljavajući rezultat u 2010.

Objavljeno: 15.04.2011


Novosti iz banaka izvor: Volks banka

Volksbank Srbija, je uprkos izazovnim ekonomskim uslovima na domaćem financijskom tržištu, završila 2010. godinu sa profitom od 11,1 miliona evra. 

Ukupna aktiva u odnosu na kraj prošle godine povećana je sa 735 miliona na 794 miliona evra (povećanje od 8%), dok je u segmentu kredita Volksbank zadržala visoki nivo realizovanih kredita u iznosu od 289 miliona evra za privredu i 301 milion evra kredita za stanovništvo.

Axel Hummel, predsednik Izvršnog odbora Volksbank kaže:

U 2010. smo nastavili naše poslovanje stabilnim aktivnostima i rastom u ključnim segmentima, što je rezultiralo nešto boljim rezultatatima nego prethodne godine i pored činjenice da smo se kao i prethodnih godina suočili sa niskim nivoom poslovnih aktivnosti i povremenim dugoročnim ulaganjima. 
 

Strategija usredsređivanja na veći broj klijenata poslednjih godina umesto na volumen, se čini se isplatila. Banka je zadržala svoju poziciju da prilagodi svoju ponudu brzo i u skladu sa promenljivom potražnjom na tržištu i ponudi svojim klijentima kompletnu paletu bankarskih usluga koja im stvarno odgovara. Tradicija stvaranja inovativnih i jedinstvenih bankarskih proizvoda nastavljena je uvođenjem po prvi put na srpskom bankarskom tržištu osiguranog kredita.
 

Ostajući na laganom ali stalnom putu rasta, dobili smo puno više klijenata nego u 2009. koji su prepoznali našu banku kao instituciju s dugom tradicijom i sigurno mesto za ulaganje svojih sredstava i dobijanje dugoročne pune usluge. Dokaz da smo uspeli da razvijemo okruženje poverenja s našim klijentima je porast broja klijenata (fizička lica i firme) za 13% u odnosu na prošlu godinu, koji je dosegao 63.506.

Ključ faktora uspeha u 2010. bili su pored prilagođene ponude za naše korporativne klijente, opet dinarski krediti sa fiksnom kamatnom stopom namenjeni stanovništvu. Od ukupnog broja odobrenih kredita građanima, više od 88% su krediti u dinarima sa fiksnom kamatnom stopom i fiksnom mesečnom ratom, u vrednosti od više od 5 milijardi dinara. Osim toga Volksbank je uspela da značajno poveća svoju prodaju preko konkurentne ponude ne-kreditnih proizvoda. - objasnio je Axel Hummel, Predsednik Izvršnog odbora Volksbank Srbija.
 Pogledajte arhivu novosti iz banaka
Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana