Čačanska banka: Subvencionisani krediti za uštedu energije

Objavljeno: 15.05.2012


Novosti iz banaka izvor: Kamatica

U nastojanju da svojim klijentima uvek pruži najbolje bankarske usluge i proizvode na polju uštede eneregije, Čačanska banka je uzela aktivno učešce u Programu finansiranja projekata unapređenja energetske efikasnosti u 2012. godini ciji je nosilac Fond za zaštitu životne sredine.

Programom je predviđeno finansiranje izvođenja radova i nabavke opreme kojima se unapređuju energetska svojstva individualnih stambenih objekata. Širok spektar namena obuhvata projekte koji se odnose na relativno jednostavna rešenja i niže investicije poput izolacije objekata i zamene spoljašnje stolarije, ali i na projekte ugradnje toplotnih pumpi i solarnih panela, za koje su ulaganja relativno visoka.

-Kao jedna od najaktivnijih banaka na polju finansiranja energetski efikasnih projekata na srpskom tržištu, želeli smo da našim klijentima omogucimo najbolje uslove za finansiranje ulaganja u energetski efikasne projekte. Dugogodišnje iskustvo na polju realizacije kredita za ovu namenu nam pruža mogućnost da klijentima izađemo u susret u izuzetno kratkom vremenskom roku. Naši klijenti, koji su u prethodno periodu investirali u projekte energetske efikasnosti, potvrđuju da je ta investicija predstavljala investiciju za buducnost. Nastojaćemo da što efikasnijom realizacijom zahteva doprinesemo poboljšanju kvaliteta stanovanja u njihovim domovima - istakli su iz Službe za upravljanje ponudom stanovništvu.

Fizičkim licima su na raspolaganju krediti u dinarima bez valutne klauzule sa rokom otplate do 60 meseci i maksimalnim iznosom do 1.500.000 dinara. U ponudi su i krediti sa valutnom klauzulom vezanom za evro uz rok otplate do 84 meseca, maksimalnim iznosom do 15.000 evra i obaveznim učešcem od 30% od vrednosti investicije.

Uslovi kreditiranja

Krediti u dinarima bez valutne klauzule

Naziv: Subvencionisani krediti za uštedu energije
Iznos: U zavisnosti od kreditne sposobnosti korisnika kredita, maksimalni iznos 1.500.000,00 dinara
Rok otplate: do 60 meseci
Nominalna kamatna stopa (fiksna, na godišnjem nivou): 7.90%
Bez depozita/ucešca
Naknada za obradu zahteva: 1.00% jednokratno
Obezbedenje: bez žiranta za iznos do 650.000,00 dinara.

Krediti sa valutnom klauzulom

Naziv: Subvencionisani krediti za uštedu energije
Iznos: U zavisnosti od kreditne sposobnosti korisnika kredita, maksimalni iznos 15.000,00 evra
Rok otplate: do 84 meseca
Nominalna kamatna stopa (fiksna, na godišnjem nivou): 2.00%
Ucešce: min. 30.00% od iznosa profakture/fakture
Naknada za obradu zahteva: 0.50% jednokratno
Obezbedenje: bez žiranta za iznos do 5.000,00 evraPogledajte arhivu novosti iz banaka
Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana