'Nismo ni na pola puta iz krize'

Objavljeno: 26.06.2012


Vesti izvor: Kamatica, Tanjug, B92

Prognoza za britansku privredu se u poslednjih nedelja pogoršala zbog krize u evrozoni i pokazatelja pogoršanja stanja u zemljama sa brzim ekonomskim rastom.

Guverner britanske centralne banke Mervin King izjavio je pred parlamentarnim komitetom da svet još nije stigao ni do pola puta ka izlasku iz duboke krize kad je nastupila kriza u evrozoni, pa je Britanija u opasnosti da zapadne u spiralu pada ukoliko kompanije odustanu od ulaganja.

Britanska privreda je zapala u drugi talas recesije početkom godine, a sve su intenzivnija strahovanja od duže ekonomske krize u zemlji pošto kompanije odlažu investiranje, a izvoz trpi zbog krize u zoni evra.

- Nalazimo se usred duboke krize, sa ogromnim izazovima da izvedemo na pravi put svoj bankarski sistem, kao i izazovima sa kojima se bori ostatak sveta. Veoma sam iznenađen koliko se situacija promenila u poslednjih šest nedelja, otkad smo objavili Majski izveštaj o inflaciji - istakao je King.

On je dodao da je "pesimističan povodom prognoze za evrozonu, a posebno zabrinut zbog toga što se u poslednje dve godine situacija u tom bloku pogoršala, a problemi postaju sve veći".
 



27.08.2012

Ko privatizauje firme na Kosovu?

27.08.2012

Nemačka se zadužuje i još joj plaćaju

27.08.2012

Suša uništava osiguravajuće kuće u SAD

27.08.2012

Dugalić: Slučaj Agrobanke je velika opomena

27.08.2012

Evo kako se Grci obračunavaju s poreskim inspektorima



Pogledajte arhivu vesti
Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana